TILMELDING til KONFIRMATIONERNE 2018

Valgmuligheder:Dine informationer:

* = Skal udfyldes

Konfirmation - hvad er det

Ved din konfirmation bekræfter du din dåb, hvor dine forældre eller en fadder sagde "Ja" for dig.

Der har ikke altid været konfirmation i Danmark. Før reformationen var konfirmation et af de 7 sakramenter, hvilket betød, at alle skulle konfirmeres. Martin Luther afskaffede konfirmationen, fordi den ikke var indstiftet af Jesus selv.

I to hundrede år var der ingen konfirmation i den evangelisk lutherske kirke. I den periode, vi kalder pietismen, skete der imidlertid nogle ændringer. Pietismen er nemlig kendt for inderlighed. Det blev nu vigtigt, at man personligt kunne bekræfte sin tro; og der opstod et folkeligt ønske om, at få lov til at bekræfte sin personlige kristne tro. Derfor blev konfirmationen genindført som en personlig bekendelse til Kristus.

Indtil for et par generationer siden var konfirmationen en overgang til voksenlivet - for ved konfirmationen stoppede ens skolegang, og man skulle ud at arbejde.

Selve konfirmationen er en gudstjeneste, hvor konfirmanden er i fokus.
Vi følger den normale gudstjenestes liturgi til efter prædikenen, hvorefter der holdes en tale for konfirmanderne. Herefter kommer de med op til alteret og gentager "Ja"-et fra deres dåb.

Ved konfirmationen er der reserveret plads til den nærmeste familie, og bagest i kirken er der som oftest flere bænke, der ikke er reserverede. Derfor har vi en begrænsning på, hvor mange den enkelte konfirmand kan invitere med i kirken - den ligger på omkring 20 personer.


Del dette: